Pasta con zucchine



Uusi ote kesäkurpitsaan ja nyt pastan kanssa kera tomaatin. Jälleen haetaan sitä kunnon makua sille, jotain joka oikeasti sytyttää ja saa veden kielelle. Kävin mielessäni läpi viimeaikaisia kokemuksia tuosta varsin saippuamaisesta kasviksesta ja sen mauttomuudesta. Vaikka kesäkurpitsa on kevyt ja imee makuja varsin helposti itseensä niin ongelmana on löytää sellainen tasapainoinen makuyhdistelmä joka oikeasti toimii. Yleensä, syö sitä missä tahansa niin sen maku jää aina hieman valjuksi, oli se sitten vaikka ravintola-annos.
Nyt otetaan kypsiä tomaatteja tai sitten hyviä säilyke kuorittuja tomaatteja. Seuraksi reilusti valkosipulia, oreganoa ja sitruunaa, yhdistettynä chiliin. Pastaksi valikoitui vaihteeksi Penne. 




1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ sitruunanmehua
2 tomaattia tai ½ tlk kuorittuja säilyketomaatteja
chiliä maun mukaan
1 tl makeaa paprikajauhetta
½ tl palmusokeria
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
runsaasti tuoretta basilikaa
päälle parmesaania
Pastaa

Kuutioi kesäkurpitsa ja hienonna sipulit. Lohko tomaatit. Laita runsaasti oliiviöljyä pannulle ja anna lämmetä. Lisää kesäkurpitsat, sipulit ja oregano. Anna niiden saada kevyesti väriä ja lisää sitruuna, paprikajauhe ja sokeri, jatka hetki. Lisää tomaatit. Jos käytät säilyketomaatteja niin pienennä ne 4-6 osaan pannulla, eli jätä karkeaksi ja lisää hieman tomaattilientä. Muuten lisää tomaattien joukkoon hieman vettä. Mausta, lisää basilikaa ja anna muhia n. 10 min, eli se aikaa kun pasta on valmista. Jätä osa basilikasta parmesaanin kanssa valmiin pastan päälle. Kun lisäät pastan pannulle lisää hieman sen keitinvettä mukaan. Jos haluat oikein hifistellä niin lisää aurinkokuivattuja tomaatteja hienoksi hakattuna mukaan.


Kommentit

Suositut tekstit