Lämmin mangoldisalaatti


Heinäkuu ja toripäivä takana. Meillä täällä Pohjois-Kroatiassa tori on se paikka josta ihmiset tekevät hedelmä, vihannes ja kalaostoksensa, vaikka hinnat ovatkin hieman kauppoja kalliimpia. Laatu ratkaisee. Mikään ei lämmitä mieltä kuin se että saat vastapoimittua mangoldia joka on syvän vihreää ja raikasta. Maissia joka on niin tuoretta ettei suojalehdet ole kuivumisesta moksiskaan. Tai tomaatteja jotka suorastaan vaativat ostamaan. Kaikki kasvaneet hedelmällisessä paikallisessa maassa, terra rosso tai flys ovat ne maat. Samat joilla myös viiniköynnökset viihtyvät.
Tässä reseptissä käytän mangoldia, sen voi kuitenkin tehdä myös tuoreesta pinaatista. Silloin vain freesaa pinaatin pannulla oliiviöljyssä.

250 g tuoretta magoldia tai pinaattia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
½ sitruunan mehu
50 g seesaminsiemeniä
40 g parmesaaniraastetta

Huuhtele mangoldi hyvin ja pienenä hieman veitsellä. Ryöppää n. 5 min kiehuvassa vedessä ja valuta hyvin lävikössä. Paahda seesamin siemenet kevyesti kuivalla pannulla. Laita takaisin kasariin. Lisää suolaa, mustapippuria hieman, sitruunan mehua ja reilu loraus oliiviöljyä. Sekoita ja lisää seesamin siemenet, näin ne eivät valu pohjalle vaan tarttuvat öljyyn. Lopuksi tarjoiluastiaan ja parmesaani päälle.Kommentit

Suositut tekstit