Perunapurjopiirakat

kuvassa ylhäällä Perunapurjopiirakat ja alla Mexikolaiset piirakat


Tämäkin resepti on variaatio krumpir burekista. Nyt tehdään mehevää purjolla ja persiljalla höystettyjä suolaisia piirakoita. Näiden raaka-aineet eivät lompakkoa juuri rasita. Kuitenkin loputulos on jälleen mieltä ja kieltä hivelevä. Pehmeän mehukas ja täynnä lempeää makua.
Myös näihin sopii hirmuisen hyvin pekoni mukaan.

Filotaikina-arkkeja
voita voitelun

Täyte:

(1 pkt pekonia)
5 keskikoista perunaa
½ purjo
hyvää oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
oreganoa
hieman sitruunanmehua
tuoretta persiljaa
keitinlientä




Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Halkaise purjo ja kuuhdo hyvin. Suikaloi valkoinen osa ja aavistusta vaaleampaa vihreää osaa. Kuullota ne kypsiksi oliiviöjyssä. Muhenna kypsät perunat ja lisää purjo sekä mausteet. Notkista seosta keitinliemellä, saa olla aika notkeaa ja mehukasta. Voit tehdä tankomaisia tai kolmiomaisia kuten Texmex papupiirakat tai Omenastrudel. 
Voitele lopuksi voilla ja paista uunissa +225 kunnes ovat kauniin kullanruskeita.

Kommentit

Suositut tekstit