Mexikolainen piirakka


Tämä ohje eroaa texmexpapupiirakasta siinä että nyt käytetään pinto- tai kidneypapuja, jotka jätetään kokonaisiksi. Myös maissia on mukana ja sipuli jätetään reiluiksi suikaleiksi ja paistetaan valkosipulin kanssa kullanruskeiksi. Tehdään siis tortiljatäyte ja lyödään se filotaikinan sisään. Vaikka ohje on kasvis niin tämä soveltuu ihan hyvin jauhelihan tai pekonin kanssa. Taatusti tulee maistuvaa ja uppoaa syöjiin. Reilu chili (maun mukaan) ja texmex-mausteseos antavat sen omaleimaisen makumaailman limen tai sitruunan kanssa. Helppoa, yksinkertaista ja todella hyvää. Rapea filokuori sopii näihin äärettömän hyvin.

Filotaoikina-arkkeja
voita voiteluun

täyte:
2 keskikokoista sipulia
3 valkosipulin kynttä
(1 pkt pekonia tai 250g jauhelihaa)
1 tlk pinto- tai kideypapuja
1 tlk sokerimaissia
1 vihreä paprika
öljyä
1 limen mehu
texmex-mausteseosta tai
chiliä maun mukaan
korianterinsiemeniä
juustokuminaa
mustapippuria
1 tl sokeria
2 tlk (pientä) tomaattipyreetä
tilkka vettä
tuoretta korianteria


kuvassa perunapurjo- ja mexikolaiset piirakat sulassa sovussa samalla pellillä paistettuna


Leikkaa sipuli puolikkaiksi renkaiksi ja hienonna valkosipuli. Kuutioi paprika. Paista sipulit ruskeiksi ja lisää loppuvaiheessa paprika joukkoon. Lisää sokeria ja tomaattipyreet ja anna niiden freesantua hetki. Lisää limen mehu ja tilkka vettä, pavut ja maissit. Mausta ja lisää reilusti tuoretta korianteria. Täytteen kuuluu jäädä jäykäksi, joten älä lisää liikaa nestettä. Samoin maku saa olla reippaan tuhti.
Voit tehdä piirakat tankomaisiksi tai kolmiomaisiksi halusi mukaan. Kts Texmexpapupiirakka tai Omenastrudel. Tee niiden ohjeiden mukaisesti ja voitele lopuksi voilla ja paista uunissa 225, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Kommentit

Suositut tekstit