Kallen munakoisofetapaistos



Tämä ohje on kehkeytynyt kauan sitten moussakasta. Enää tällä ei suoranaista tekemistä sen kanssa ole, paitsi raaka-aineet. Tämä on yksinkertainen ja varsin nopea tehdä ja kun kesällä vihannekset ovat edullisia niin myös tämä tulee edulliseksi. Etenkin kun osan fetasta vaihtaa raejuustoon, sopii todella hyvin. Vaikka nyt tein kasvisversiona niin ehdottoman suositeltavaa on myös tehdä tämä jauhelihasta tai peräti lampaan jauhelihasta. Aivan tajuttoman hyvää myös niin. Ja jälleen kerran tässä naitetaan munakoiso, tomaatti, feta ja yrtit, aitokreikkalaiseen tyyliin. Mukaan valkosipulia ja oliiveja niin kaikki on täydellistä. Tomaatti laitetaan kahdessa muodossa, kastikkeena ja tuoreena viipaleina. Lopuksi kuorutellaan koko komeus juustoraasteella. Kaveriksi tuoretta patonkia tai jopa kreikkalaiseen tyyliin murrettua uunituoretta ranskanleipää. Varoituksen sananen, tämä katoaa nopeasti pöydästä, on kokemusta. 



2 munakoisoa
suolaa

3-4 tomaattia
100g vihreitä oliiveja
200g fetaa tai 100g fetaa ja 100g raejuustoa
150g juustoraastetta

ragukastike:
( 250g jauhelihaa)
1 tlk paseerattua tomaattia
2 porkkanaa 

pala selleriä
oliiviöljyä
1 sipuli

2 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria
1 tl sokeria
1 rkl makeaa paprikajauhetta
chiliä maun mukaan
runsaasti oreganoa
3 timajminoksaa tuoretta




Leikkaa munakoisot 1 cm viipaleiksi ja itketä ne kevyellä suolalla n. 30 min. Tee sillä aikaa ragu. Hienonna sipuli karkahkoksi ja valkosipuli hienoksi. Raasta porkkanat ja selleri hienolla terällä. Jos teet jauhelihalla niin paista se erikseen pannulla ja lisää joukkoon. Laita kasariin reiluhkosti oliiviöljyä pohjalle ja lisää sipulit. Anna niiden kuulottua kevyesti ja lisää raasteet, oregano ja timjami. Jatka freesausta niin että porkkanoiden väri vaalenee ja lisää sitten paseerattu tomaatti. Hauduta n. 15 min ja mausta loppuun. Paahda munakoisoviipaleet kevyessä oliiviöljyssä niin että ne saavat hieman väriä. Laita uunivuoan pohjalle kastiketta hieman seuraavaksi kerros munakoisoa, kastiketta, oliiveja, murennettua fetaa. Toinen kerros munakoisoa, kastiketta, fetaa ja oliiveja. Tämän jälkeen tomaattiviipaleita ja hieman kastiketta niille antamaan makua. Lopuksi hieman fetaan ja juustoraastetta. Paista uunissa n. 30-40 min +200, kunnes justo on saanut kauniin värin.


Kommentit

Suositut tekstit