HerkkusienikesäkurpitsapastaJuhlat ovat juhlittu. Olin viettämässä eilen äärettömän mukavaa synttäri-iltaa Kastavissa. Eilen oli kalapäivä ja tänään mennään sitten ihan kasvispohjalla ja tyhjennelään jääkaappia. Pääsiäisestä jäi kesäkurpitsaa ja purjoa. Viikolla tuli hamstrattua herkkusieniä tarjouksesta. Jotain hyvää piti kehittää ja siispä pastakastikkeelle meni.
Kesäkurpitsa on vihannes jota olen hieman, ihan tietoisesti, vältellyt sen mauttomuuden takia. Joku voi sanoa että se on lempeän makuinen. Makuasia kyllä. Toki olen sitä paljon syönyt. Usein vain toisen laittamana se on jäänyt latkun makuiseksi. Kesäkurpitsa rakastaa hieman rohkeampaa maustamista ja etenkin hyvää oliiviöljyä ja ripausta chiliä. Myös timjami kuuluu mielestäni kesäkurpitsalle. Näin tehtynä täydellinen kaveri toiselle herkälle herkulle, herkkusienelle. Ja jotta maut menisivät balanssiin niin otetaan kolmas herkkä, purjo. Toki tehosteeksi valkosipulia myös.

Bon apetit!

Annos kahdelle-kolmelle:
1 rs herkkusieniä
1 pienehkö kesäkurpitsa
1 purjo
1 valkosipulinkynsi
1 prk ruokakermaa
pieni loraus soijakastikettasuolaa
mustapippuria
aavistus chiliä
1-2 tuoreen timjamin oksaa
hyvää oliiviöljyä
pastaa
parmesaania

Halkaise sienet 4 lohkoon. Samoin halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa neljään osaa ja kuutioi ne reiluiksi kuutioiksi. Suikaloi pesty purjo ja hienonna valkosipuli. Aloita paistamalla oliiviöljyssä pannulla herkkusienet. Kun niistä alkaa neste irtoamaan, lisää kesäkurpitsakuutiot ja valkosipuli. Tässä vaiheessa kun kesäkurpitsat saavat öljykylvyn on hyvä lisätä suolaa hiven, mustapippuria, timjamin oksat ja chiliä. Näin kurpitsa saa imettyä paiston alkuvaiheessa parhaiten maut itseensä, tällöin se on kuin pesusieni makujen suhteen. Kun ne ovat pehmentyneet ja sienet saaneet hieman väriä, lisää purjo ja anna hetken niidenkin kuullottua. Lisää kerma ja anna hautua hetken kypsäksi. Keitä pasta ohjeen mukaan ja sekoita kastikkeen joukkoon. Jaa lautaselle ja lisää päälle parmesaania ja halutessasi persiljasilppua tai rucolaa.

Kommentit

Suositut tekstit