Toisenlaiset uuniperunat kera kasviskaalikääryleidenKun päätös keveämmästä elämästä iskee ja myös päätös kevyemmästä paastonajan ruoasta, niin silloin pakastimesta tarttui kouraan kasviskaalikääryleet. Perinteinen muussi ei houkutellut. Jotain muuta pitää keksiä. Pannaas uudet potut koetukselle, yleensähän uuniperunana käytetään rosamundaa tai vastavaa isoa. Nyt mennään pienen ehdoilla. Myös tilli joka on suomalaisten lempimauste sai väistyä. Kokeillaan kroatialaista tapaa ja keitetään ne oreganon kanssa, sopii muuten hirmuisen hyvin. Kannattaa kokeilla, tässä ei voi kuin voittaa ja natsaa moneen ruokaan paremmin kuin perinteinen.

Pienehköjä perunoita sopivasti
oliiviöljyä
suolaa
oreganoa
valkosipulia
parmesaaniraastetta
ranskankermaa tai smetanaa
suolaa

mustapippuria

sitruunaa
Pese perunat huolella ja keitä kypsiksi suolalla ja oreganolla maustetussa vedessä. Valuta hyvin ja anna pinnan kuivahtaa. Laita uunipellille. Kannatta käyttää perunasurvinta tai jäykkää paistinlastaa ja painaa perunoita hieman läjään. Tee oliiviöljystä, tässäkin ne yleensä aurinkokuivatuiden tomaattien jämäöljyt jotka pyörivät jääkaapissa, istuvat hyvin ja valkosipuilista seos. Lisää hiven mustapippuria ja suolaa perunoiden pinnalle ja öljy. Laita perunat uuniin +250 yläosaan hetkeksi jotta juusto saa väriä.
Tee ranskankermasta, sitruunanmehusta, mustapippurista ja suolasta sekoittaen kastike ja lisää perunoiden viereen dipiksi.Kommentit

Suositut tekstit