Vehnä- ja maissitortillat

Chili con carne tortillaan käärittynä. Kera omatekoisen tuhdin salsan ja smetanan. Täytteeksi käy ihan mikä tahansa, kasvikset. paistettu liha, kana. Seuraksi vain salsaa, smetanaa ja guacamolea. Niistä teen joskus omat reseptit. 

Vehnätortilla:


2dl kylmää vettä
1/2 tl suolaa
5 dl durumvehnäjauhoja tai tavallisia ja hieman ohrajauhoa mukaan. 
n. 0,5 dl ruokaöljyä, ei oliivi.

sekoita aineet ja tee taikinasta sopivan kimmoisa. Älä vaivaa liikaa ettei tule liikaa sitkoa. Pistä jääkaappiin muovikelmuun käärittynä tunniksi lepäämään. Jaa taikina 10 osaan ja kauli ison paistinpannun kokoisiksi ohuksi lätyiksi. Paista kuivalla pannulla niin että paistopintaan tulee hieman tummia pilkkuja ja käännä. Sama toiselle puolen. Taikina säilyy jääkaapissa tuorekelmuun käärittynä seuraavaan päivään. Voin sanoa ettei näiden jälkeen viitsi edes uneksia ostavansa kaupan meksikonlättyjä.Maissitortillat täytettynä juustolla ja vihanneksilla ja pikaisesti uunissa lämmitettynä. Päällä salsaa, smetanaa ja kaalisalaattia.Maissitortilla: 

2 dl kylmää vettä
1/2 tl suolaa
2 dl durumvehnäjauhoja
3 dl maissijauhoja
n. 0,5 dl öljyä, ei oliivi.

Maissi jauhot käyttäytyvät hieman toisin nesteen kanssa ja niitä joutuu laittamaan enemmän kuin vehnäjauhoja. Taikinan pitää olla molemmissa napakan kimmoisaa, niin ettei tartu käsiin tai pöytään. Tämä taikina sopii myös nachojen tekoon. tee vain halkaisijaltaan n. 12 cm lättyjä. Paista pannulla ja leikkaa sen jälkeen 6 osaan säteittäin. Paista öljyssä nopeasti ja suolaa kevyesti. 


Maissitortilla jotka pitävät sisällään paistettua sipulia, suikaloitua paistettua kanafilettä, paahdettua paprikaa, suolaa, chiliä ja mustapippuria. Hieman tuoretta korianteria, cuacamolea. Päälle tomaattisalsaa ja smetanaa kera kotitekoistewn jalapenojen. Vieressä nachoja.
Kommentit

Suositut tekstit