Tummassa oluessa haudutettua hapankaalia kera hyvien raakamakkaroiden



Nyt on siis suomalais-ugrilainen kansansairaus eli nälkä parannettu luonnonlääkinnällä. On se uskomatonta mihin kaikkeen se kykenee.
Nyt on sellaiset herkut joita vain harvoin on missään tarjolla. Sopii vegepöytäänkin kunhan jättää lihat nätisti pois tai korvaa jollain suomalaishassutuksilla, kauralla sun muulla. Kaikki käy kaveriksi.
Tummassa oluessa haudutettua hapankaalia kera hyvien raakamakkaroiden



250 g hapankaalia
1 keskikokoinen sipuli
1 valkosipulinkynsi
100g pekonia
2,5 dl hyvää tummaa olutta, mielellään porteria
suolaa varovasti, pekonissa ja hapankaalissa on
pippuria
kuminaa
2 dl smetanaa tai ranskankermaa, ei kevyttä.
oliiviöljyä

Laita kylmälle pannulle öljyä ja pienityt pekonit. Kun rasva alkaa sulaa niistä lisää sipulit ja freesaa eli kuullota hetki. Lisää hapankaali ja freesaa sekin n. 3-4 min jonka jälkeen lisää olut, mausteet ja anna kiehua n. 15-20 min jos meinaa kuivahtaa lisää aavistus vettä. Lisää hapankerma ja anna kiehua vielä n. 3-4 min niin että neste on melkein haihtunut. Älä päästä ihan kuivaksi, vaan anna olla mehevää. Paista tai grillaa seuraksi hyvät raakamakkarat.




Kommentit

Suositut tekstit