Tonnikalapihvi kera pinaatinTonnikala mielletään yleensä purkkikalaksi ja sitähän se pitkälti onkin Suomessa ja myös täällä Kroatiassa. Täälläkin sillä purkkikalalla on paljon hyviä käyttötarkoituksia niin kastikkeissa kuin leivän päällä tahnoinakin. Kuitenkin se tuore tonnikala johon Suomessa parhaiten törmää sushibaarissa, on äärettömän hienoarominen kala. Onneksi sitä alkaa saamaan myös Suomesta kalatiskeiltä. Siellä kallista, täällä kohtuuhintaista, näin suomalaisttain katsottuna. Kroatiassa tuotetaan tonnikalaa kasvattamalla kasseissa, samoin kuin Norjassa lohta. Eikä niiden pyynti vahingoita delfiinejä. 
Tuore tonnikala taipuu varsin moneen, kunhan muistaa käsitellä sitä kunnioittavasti. Liika kypsentäminen on pahasta ja kuivattaa lihan varsin nopeasti. Myös maustamisessa pitää olla varovainen, lähinnä suolaa, vähän mustapppuria ja sitruunaa riittää.  

Tonnikalapihvi kera pinaatin

Tässä on haettu varsin hyvin tonnikalan makua korostavat seuralaiset. Kombinaatio on hyväksi todettu, kevyeksi ja helpoksi tehdä. 

2 tuoretonnikalapihviä
suolaa
mustapippuria
sitruunaa
hyvää oliiviöljyä

250 g tuorepinaattia
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
sitruunaa

3 jauhoista perunaa, esim rosamunda
suolaa
mustapippuria
timjamia
öljyä

Leikkaa hyvin pestyt perunat kuorineen lohkoiksi. aseta uunipellille ja masuta suolalla, pippurilla, timjamilla ja pienellä lorauksella öljyä. Pyöräytä käsin niin etä jokaiselle puolelle tulee hieman öljyä ja mausteita. Paista uunissa +200 n. 30 min. Eli kunnes saavat hieman väriä. 

Pinaatti kiehautetaan vähässä vedessä n. 2-3 min. Valutetaan hyvin. Laita takaisin kasariin mausta suolalla, mustapipurilla ja 1/2 sitruunan mehulla. Lopuksi kunnon loraus oliiviöljyä. Sekoita ja pidä lämpöisenä. Jos haluat niin paahdetut pinjansiemenet antavat lisäpotkua pinaatille. 

Ota tonnikala hieman aikaisemmin huoneenlämpöön jotta se ehtisi aavistuksen lämmetä sisältä. Paista keskilämmöllä pannulla oliiviöljyssä vain pari minuuttia per puoli. Käännä varoen koska pihvi on varsin hauras. Pihvin pitää jäädä sisältä hieman punaiseksi. Lähinnä paistetaan pinnat kiinni. Mausta kevyesti suolalla, pipurilla ja sitruunalla. 

Seuraksi sitruunamajoneesia, joko valmista tai itsetehtyä. Eli majoneesia, sitruunaa, suolaa ja mustapippuria sekaisin. 

Kommentit

Suositut tekstit