Sinisimpukoita Buzaru-liemessäDagne na buzaru on päivän loistolounas. Eli simpukoita buzaruliemessä. Resepti on tarkoin varjeltu salaisuus Stara Baskassa. Vain minä olen sen kyennyt ratkaisemaan. Yhdet maailman parhaat sinisimpukat. Seuraksi loistavaa paikallista valkkaria Malvaziaa. 
Suosittelen Alkostakin saatavaa Veralda 2014 Prestige Malvazia viiniä, maailman parhaaksi malvasiaksi valittu. 

Oh, niin. Nyt on aika paljastaa yksi kaikkien aikojen paras sinisimpukkaresepti. Simpukat Buzarru liemessä: Ohje n. 1 kg sinisimpukoita. Pese simpukat hyvin, Poista parta ja tarkista että ne ovat eläviä, eli sulkeutuvat. Tämä kannattaa vaatia kauppiaan tekemään, on niiden velvollisuus.

Liemi: 
Yksi sipuli hienonnettuna
2 porkkanaa
pala selleriä raastettuna
2-3 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä tilkka
1/2 tölkki kuorittuja tomaatteja
2 dl valkoviiniä
suolaa
mustapippuria
siruunan mehu ja hieman raastettua kuorta n. 1/2. 
aavistus chiliä
1/2 dl korppujauhoa
lopuksi persiljasilppua

Kuullota  hienonnettu sipuli ja raastetut juurekset oliiviöljyssä n. 4-5 min. Lisää 1/2 prk kuorittuja tomaatteja, n. 0,5l vettä ja 2 dl valkoviiniä. Mausta ja anna kiehua n. 20 min. Näin maut tasaantuvat. Maista ja lisää suolaa, Pitää olla kohtuulinen suola ennen simpukoiden lisäämistä ja lisää korppujauho suurustamaan liemi. Tarkista kuitenkin ettei tule liikaa, tässä kohden on pakko katsoa miten paikalliset korppujauhot käyttäytyvät. Lisää simpukat ja anna kiehua niin että ne avautuvat, n. 5 min. ei liian kauan etteivät mene sitkeiksi. Ovat valmiita kun kuoret aukeavat. Lisää persiljasilppu simpukoiden yhteydessä. Tarjoile tuoreen, lämpöisen leivän tai patongin kanssa. 

Tämä ohje on peräisin Baskasta ja on todettu asiantuntioiden kanssa yhdeksi parhaaksi reseptiksi kautta aikain. Jos haluaa hifistellä niin ihan hetkeä ennen simpukoiden valmistumista kourallinen kirsikkatomaattia mukaan liemeen ja lautaselle.

Kommentit

Suositut tekstit