Simpukkarisotto Buzaru



Nyt on herkullista "tähdettä". Simpukkarisotto Buzaru. Kun keitin simpukoita eilen pistin osan kuumana liemineen pikajäähdytykseen. Tänään pääsivät tässä muodossa lounaaksi. Voittaa mennen tullen keskiverto raflan tuotokset. Yksikertaista ja herkullista.

500g simpukoita
buzarulientä 
3 dl risottoriisiä
1 keskikokoinen sipuli tai 2 banaanisalottisipulia. 
suolaa
mustapippuria
100 g parmesaaniraastetta
2 dl valkoviiniä
1 rkl voita
persiljasilppua
oliiviöljyä

Poista simpukat liemestä ja liha kuorista. Jätä jokunen koristeeksi. 
Hienonna sipuli. Laitaa laakeaan kasariin öljyä ja kuullota sipulit ja riisi niin että riisistä tulee kuultavaa. Lisää varovasti simpukoiden keitinlientä ja anna sen imeytyä ennen kuin lisäät. Välillä valkoviini joukkoon ja anna senkin imeytyä. Keitä hiljaisella lämmöllä harvakseltaan sekoittaen riisi kypsäksi. Riisi pitää olla al dente eli hieman "kovahkoa". Risoton pitää olla löysää, jos liemi loppuu niin ihan vettä hieman mukaan.  Lisää parmesaani, voi, simpukat, myös kuorineen ja persiljasilppu. Kevyesti sekoittaen niin että juusto sulaa ja simpukat lämpiävät. 

Tarjoile heti ja mukaan hyvää valkoviiniä. 

Kommentit

Suositut tekstit