Pasta pie


Nyt on tarjolla jotain spesiaalia. Jotain saksalaisen Späzlen ja meidän makaronilaatikon sivu-, ei välimuoto. Järjettömän helppo tehdä ja hyvää kuin mikäkin. Istuu niin illanviettoon kuin saunan jälkeen lauantaiehtoolle hyvän punaviinin kanssa. Ruoka jolla saa ystävät ihastumaan ja kateelliseksi. Sopii suomalaiseen makuun kuin nakki hodariin. Tämä ei ole kuitenkaan terveysruoka, vaan hitot siitä. Maku ratkaisee. 

250g spagettia
oliiviöljyä paistamiseen ja voiteluun
2 keskikokoista sipulia
2 valkosipulinkynttä
3 dl ruokakermaa
100g emmentaalraastetta
1 pkt sinihomejuustoa
100 g grana padanoa tai parmesaania
suolaa
mustapippuria
hieman chiliä
50g ilmakuivattua kinkkua
kourallinen kirsikkatomaattia
tuoretta rucolaa

Keitä pasta al'dente. Paista hienonnettu sipuli tummanruskeaksi. Lisää ruokakerma, emmentaali, sinihomejuusto sekä 3/4 parmesaanista. Kun juustot ovat sulaneet lisää valutettu pasta ja sekoita hyvin. Laita öljyttyyn piirakkavuokaan. Kirsikkatomaatit kokonaisena, kinkku ja lopuksi juusto päälle. Uuni +200 ja piirakka uunissa niin kauan että saa nätin ruskean värin. Päälle rucolaa jonka voi maustaa balsamicolla ja oliiviöljyllä. 


Kommentit

Suositut tekstit