Mikään ei ole parempaa kuin tuoreet vihannekset ja juurekset. Kesäinen salaatti voi koostua lähes mistä tahansa. Tärkeää olisi kuitenkin löytää hyviä kypsiä tomaatteja. Valitettavasti niiden löytäminen on varsin haasteellista, kesäisinkin Suomessa. Täällä kroatiassa torilla voi valikoida mieleisiään, on kirsikkaa, pihviä, vihreää tiikeritomaattia, mustia tomaatteja. Kaikki mehukkaita, täynnä makua. Myös hinnat ovat kuluttajaystävällisiä.
Salaatteja on täällä markkinoilla valtava määrä erilaisia, perinteisestä lehtisalaatista, endiiveihin, ja punasikuriin. On rucolaa, babypinaattia, mangoldia ja oikeastaan kaikkea mitä vain voi toivoa.

Minulla on oma pieni puutarhapalsta täällä ja kasvatan kaiken chilin, kurkun ja tomaatin mitä käytän. Vieläkin niitä on säilöttynä runsaasti odottamassa käyttöä.
Ei siis ole ihme etä kasvikset merkitsevät valtavasti ruokapöydässäni ja haluan käyttää niitä monipuolisesti.

Ei salaattia ilman hyvää oliiviöljyä. Kroatia ja etenkin istria on varsin tunnettu maailmalla oliiviöljystään. Istrialaistuottajia on erinäinen joukko maailman top 500 tuottajan joukossa. Jos vierailette täällä, kannattaa tutustua niihin.

Myös säilöntä kuuluu ohjelmaani. Kiitos tuon puutarhan minulla oli syksyllä kädet täynnä työtä säilöessäni satoa. Pannaas niistäkin hieman juttua tänne.

Kommentit

Suositut tekstit