Kylmä punajuurikeitto



Tämä rersepti on kotoisin Liettuasta jossa tämä on kesäruoka ja upea kuuman päivän herkku.  Siellä annokseen kuulu yleensä pari keitettyä uutta perunaa jotka syödään omalta lautaselta keiton lomassa. Myös Virossa on tätä syöty ja sieltä löytyy säilykkeenä vastaava. 


1l maustamatonta jogurttia tai piimää
4 punajuurta
1 tuore kurkku
suolaa
mustapippuria
viinietikkaa
tuoretta tilliä 

Keitettyjä tai etikkapunajuuria raastettuna, tuorekurkkua josta siemenet pois raastettuna, valkosipulia suolaa pippuria ja chiliä maun mukaan. Tuoretta tilliä reilusti. Liemenä maustamaton jogurtti ja hieman viinietikkaa, mulla omenasellaista. Kaikki sekaisin ja jääkaappiin tasaamaan maut hetkeksi. Päälle vaikka keitetyt munat. Halpaa, helppoa, nopeaa ja ennenkaikkea hyvää.

Kommentit

Suositut tekstit