Juustoravioli tomaatti anjoviskastikkeellaPohjois-Kroatian Istria ja Rijekan alue omaa vahvan italialaisruokakulttuurin. Johtuen alueen vanhasta italialaishistoriasta. Alue kuului toiseen maailmansotaan saakka Italialle. Samoin pitkälti Dalmatian rannikkoa on vaikutteita Italialaisesta keittiöstä. Näihin ruokiin kuluvat risotot, pizzat ja pastat jotka ovat aivan samaa luokkaa kuin Italiassakin. 

Muuttaessani tänne olin haltioissani kauppojen valtavasta kuiva- ja tuorepastavalikoimista. Kaikkea mahdollista löytyy perhosmakaronista gniochiin. Samalla halu tehdä juuri ravioleja itse ja hakea sitä ainutkertaista makua, sai minut innostumaan näistä. Onneksi innostuin. 
Raviolit ja myös tortellinit voi täyttää lähes millä tahansa. Nyt annan erään mielettömän hyvän ohjeen. 

Pastataikina on hyvin yksinkertainen. 2 munaa, 200g durumvehnäjauhoa, 1/2 tl suolaa. 
Tee jauhoista ja suolasta työpöydälle keko jonka keskelle kuoppa. Riko munat kuoppaan. Sekoita alkuun haarukalla jauhoja munien joukkoon. Kun se käy liian raskaaksi jatka käsin. Vaivaa taikinaa vähintään 5 min. voimakkaasti. Kun taikina on kimmoisaa ja kiltävää, sulje se muovikelmuun ja anna levätä vähintään 30 min, Kauli kevyesti jauhotetulla pöydällä ensin paksuhkoksi levyksi ja käännä tämä kolminkerroin. Nyt kauli tämä ohueksi levyksi käsin tai koneella. Jos teet käsin niin jaa hyvin ohut, n 1mm taikina kahteen yhtä suureen osaan. Ruuduta toinen levy kevyesti veitsen kärjellä tai taikinapyörällä 4x4 ruutuihin. Laita ruutujen keskelle täytettä, älä liikaa ettei pursua yli leikatessa. Nyt toinen levy tarkasti päälle ja painele kevyesti ruutujen saumojen kohdalta kiinni alempaan levyyn ja leikkaa taikinapyörällä. Käy jokainen sauma läpi ja paina saumat käsin kiinni.  Keitä runsaassa reilusti suolatussa vedessä n. 15 min kypsiksi. 
Tämä taikina käy lähes kaikkiin pastoihin, jopa lasagneen. 

Täyte. 

1 prk Ricottaa
2 rkl smetanaa
5 salvian lehteä
suolaa
mustapippuria

Hienonna salvia hienoksi silpuksi ja sekoita kaikki ainekset. 


Tomaattianjoviskastike on hyvin yksinkertainen sen voi tehdä kypsistä tomaateista myös, paras lopputulos tulee kirsikkatomaateista. Leikkaa rasiallinen kirsikkatomaatteja puolikkaaksi. leikkaa sipuli ja valkosipuli hienoksi. Laita pannulle 0,5 dl hyvää oliiviöljyä. kuullota sipulit ja lisää tomaatit sekä anjovikset. Anna hautua n. 5 min. Anjovikset saavat hajota.  Lisää reilusti tuoretta basilikaa. Lisää mustapippuria. Lisää pannulle kypsät raviolit ja anna muhia hetken, käännä hyvin varoen. Aseta tarjolle, päälle runsaasti tuoretta parmesaania tai Grana padanoa ja basilikaa. Voit tehdä myös tomaattisena ilman anjovista. Parhaan lopputuloksen saa käyttämällä suolattuja öljyyn säilöttyjä anjoviksia tai sardelleja.Kuvan raviolit ovat tonnikalakastikkeessa ja sen resepti löytyy nauhapastan yhteydestä


Kommentit

Suositut tekstit