Juustokasvispiirakka


Tässä toinen kokeilu samalla focacciatyyppisellä pohjalla. Täyte on simppeli gottagejuustolla. Kroatialanen tuorejuusto eli täkäläinen raejuusto on hieman hapanta ja se antaa hirmu hyvän struktuurin tähän piirakkaan. Suomalaisen version voi tehdä Arlan cottagejuustosta tai vaikka raejuustosta. Tämä täkäläinen on napattu juustoburekista sellaisenaan. 
Mielettömän rapea pohja ja uskomattoman maukas yhdistelmä. Pohja on simppeli ja nopeatekoinen. Myös suhteellisen kevyt muropohjiin verattuna. Piirakka on parhaimmillaan suoraan uunista tulleena lämpöisenä.

Pohja:

2 dl lämmintä vettä
1/2 pkt kuivahiivaa
1 tl suolaa
1/2 tl sokeria
3 dl vehnäjauhoja, durum ehdottomasti paras
1 rkl oliiviöljyä


Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi ja lisää lopuksi oliiviöljy. Taikinan pitää jäädä sen verran löysäksi että sen pystyy levittämään lastalla. Anna taikinan kohota 20 min. jonka jälkeen levitä voideltuun piirakkavuokaan. Voitele reunat kevyesti öljyllä heti paiston jälkeen ja pari tippaa täytteen päälle antamaan ekstrakiiltoa.

Täyte:

1 prk cottagejuustoa
1 prk smetanaa
1 muna
suolaa
mustapippuria

paprikaa, tomaattia, kirsikkatomaattia, freesattua tuorepinaattia, vain mielikuvitus on rajana. sekoita täyte ja piirakkapohjan päälle. Pintaan haluamasi kasvikset. Jos käytät freesattua pinaattia niin laita silloin se pohjalle ja täyte levitettynä päälle. 
Paista +200 n. 20 min. 

Kommentit

Suositut tekstit