Juustoburek a'la Kalle



Burek on Balkanin alueen yksi suurista herkuista. Kyseessä on filotaikinaan tehty piirakka. Perinteisesti siinä käytetään tuoretaikinaa joka kaulitaan levyksi, öljytään ja hetken huilin jälkeen käsin venytetään pöydän kokoisen liinan päällä isoksi levyksi. Sitten vain täytettä reunoille ja liinaan apuna käytäen rullataan rullale. Katkotaan sopivan mittaiseksi ja kääräistään rullalle vuokaan tai pienemmäksi yksittäispiirakoiksi. Täytteenä perinteisesti on juustoa, juustoa ja pinaattia, lihaa tai jotain makeita hilloja ja hedelmäsoseita. Loistavaa muonaa ja välipalaa kesäkuumalla. Tässä voi jokainen valita omat täytteensä vaikka luumutäytteellä. Valmis filotaikina on oiva näissä.


1 pkt valmisfilotaikinalevyjä
600 g cottagejuustoa
voita
6 dl hapankermaa rasvaista mielellään.
6 munaa
suolaa
maitoa+ kermaa tai kahvikermaa voitelun


Sekoita täyte hapankerma, juusto, munat ja suola. anna hetken levähtää.
Voitele sulatetulla voilla levinpaperin päällä pari filolevyä laita täytettä toiselle reunalle n. 4 cm alalle jättäen päädyt vapaaksi sen jälkeen paperia avuksi käyttäen käännä rullalle niin että päät suljetaan sisään. Aseta tiukasti vierekkän uunipellille ja paista uunissa +225 niin että pinta saa väriä. Ota ulos ja voitele maitokerma tai kahvikermalla ja laita takaisin hetkesi. Kun kerma on imeytynyt ota pois uunista. Parasta tietty lämpöisenä, vaan menee taatusti kylmänäkin.
Tosiaan juuston joukkoon voi lisätä myös sulatettua pakastepinaattia, kunhan muistaa poistaa veden siitä.


Kommentit

Suositut tekstit