Tagliatelle tonnikalakastikkeessa




Eka Taglatelle eli nauhapasta käsin väännettynä. Kastike tulee yksinkertaisista aineista. Sipulia, valkosipulia, kirsikkatomaatteja, hieman chiliä, salviaa, tölkkitonnikalaa öljyssä ja kaikki hukutetaan pannulla hyvässä oliiviöljyssä. Suolaa ja pippuria. Päälle parmessaania. Ja voinen juuri hotkittuani tuon kehua hyväksi, vaikka käyttäisi valmispastaakin.

Kastike

0,5 dl hyvää oliiviöljyä
rasiallinen kirsikkatomaatteja
1 prk tonnikalaa
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
Tuoretta chiliä hieman
5-6 salvianlehteä 
suolaa
pippuria
parmesaania

Kastikkeen tekee hyvin samalla kun pastavesi ja pasta kiehuu. aikaa menee n. 10 min. Kuullota hienonnetut sipulit, älä ruskista. Lisää halkaistut tomaatit, chili ja hienonnettu salvia. Lisää mustapippuri ja suola. Lisää kypsä pasta ja hieman keitinvettä. Sekoita ja anna hetki kiehahtaa jotta pasta saa kaiken maun. Aseta suoraan lautaselle ja laita parmesaaniraastetta päälle. 




Pastaresepti on aivan sama kuin Raviolin. Ainoa ero on leikkauksessa.Jos on pastakone niin sillä tuo käy kädenkäänteessä. Kauli taikina ohueksi. n. 1-1,5 mm. lähes läpikuultavaksi levyksi jauhotulla pöydällä. Leikkaa terävällä veitsellä n. 1 cm suikaleita. Leveys ei ole kovinkaan kriittinen. Kyseessähän on kotitekoinen ja kädenjälki saa näkyä. Anna hetken kuivahtaa ja keitä runsaassa reilusti suolatussa vedessä lähes kypsäksi. Pastan kuuluu olla al dente koska se käytetään vielä pannulla hetken aikaa kastikkeen kanssa. 

Kommentit

Suositut tekstit