Broilerinmaksavartaat kera Tsatsikin

Broilerin, tai täkäläinen, kroatialainen, nuoren kanan maksa on todella herkullista ja harvojen tuntemaa herkkua. Todella helppoa ja nopea ruoka grilliin tai uuniin grillivastusten alle. Näillä saa taatusti pöytäseurueen innostumaan ja kokille kehut. 




Tarvitset, 300-400 g  maksaa ( Suomessa saa ainakin pakasteena), paprikaa, sipulia ja kirsikkatomaatteja. Mausteeksi vain suolaa ja mustapippuria. Voitele ne hyvällä oliiviöljyllä. Hieman voi ennen grilliin menoa silputa rosmariinia päälle. Uunissa ihan vain väliin antamaan makua. 






Tsasiki: 

Rasiallinen maustamatonta kreikkalaista jogurttia 
1 tuorekurkku
2 valkosipulin kynttä
suolaa mustapippuria
oliiviöljyä

halkaise kurkut ja poista siemenliha. Raasta karkealla terällä ja purista raaste mahdollisimman kuivaksi tai valuta. Sekoita jogurttiin ja lisää hienonnettu valkosipuli ja mausteet. Hieman oliviöljyä mukaan ja anna maustua n. 30 min kylmässä. 
Seuraksi patonkia tai paahtoleipää. 


Kommentit

Suositut tekstit