Zucchinipie



Voi pojat mitä keittiössä tänään kekattiin. Kroatian kesä jatkuu elokuussa helteisenä ja se verottaa hiven ruokahaluja. Kevyttä ja hyvää pitää saada. Samaan aikaan olen katsellut kuinka Suomessa porukka leipoo piirakoita muro- tai vastaaviin taikinoihin. Itse olen ne itseltäni kieltänyt ja siksi pitää keksiä jotain kevyempää versiota. Joten hyvä zuchiniblinien massa toimii tässäkin pohjana mainiosti.

Myös puutarhan antimia tulee jatkuvalla syötöllä ja niitä pitää käyttää monipuolisesti. Kesäkurpitsat lykkäävät kovaa satoa, samoin paprikat ja tomaatit. Joten näillä mennään. Kaveriksi otetaan yrttiä eli persiljaa. Sitä käytän jälleen kerran kasvisliemimassan muodossa. Parasta tavaraa maustamaan kasvisruokia. Lopuksi hieman rucolaa väriksi ja makua antamaan. Vaikka itse käytin tänään väriä ja etenkin makua antamaan tomaatteja ja paprikaan, niin ihan mikä täyte vain sopii. Vaikka tuore freesattu pinaatti. Kuorrute on mainio kevyt kombinaatio täkäläistä rahkaa ja ranskankermaa munalla ryyditettynä ja kapriksilla maustettuna. Loppuhuipennuksen siihen antaa parmesaani raaste. 




Pohja:
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
½ sipuli

3-4 valkosipulin kynttä
1 rkl kasvisliemimassaa tai kasvisfondia
(persiljaa)
1 rkl savupaprikajauhetta
chiliä maun mukaan
1 rkl sinappia
mustapippuria
suolaa
2 rkl kikhernejauhoa tai maissitärkkelystä
1 kananmuna

Täyte:
tomaattia
vihreää paprikaa 


kuorrute:
1 dl rahkaa tai raejuustoa
1 dl ranskankermaa
50g parmesaania raastettuna
1 rkl kapriksia
mustapippuria
(suolaa)
1 kananmuna


Poista kesäkurpitsasta mahdollinen pehmyt osa, raasta kurpitsa ja purista kuivaksi. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet hienoksi. Lisää joukkoon kasvisliemimassa, tai fondi ja hienonnettua persiljaa, sekä muut mausteet. Kananmunan lisäyksen jälkeen lisää kikhernejauhot tai maissitärkkelys. Massa saa olla melkoisen tiivistä. Levitä massa voideltuun piirakkavuokaan ja paista +225 n. 15 min. Leikkaa tomaati viipaleiksi ja suikaloi paprika. Sekoita kuorrute keskenään ja muista kaprikset ovat aika suolaisia. Kun pohja on saanut kevyesti väriä ja kypsynyt hiven ota uunista ja lado täyte ja lopuksi kuorrute päälle. Pistä takaisin uuniin n. 15-20 min kunnes kuorrute on saanut kauniin värin.

Kommentit

Suositut tekstit