Välimeren kasvisriisi


Tämä syntyi ihan vahingossa, täysin. Olin tekemässä täytettä paprikoille kun iski tajuntaan että enhän tätä mihinkään paprikaan tuhlaa. Toki siihen suunniteltu.
Lähtökohtana kesän tomaatit, yritit, sipulit ja hieman itämaista maustamista. Eli sekaisin Välimeren rannalta toiselle. Vähän sieltä, hieman tuolta, vain hieman. Tämä kun on äärettömän yksinkertainen ja nopea. Tekeytyy siinä missä riisi kypsyy.
Lopputulos todellakin säväytti itseni siihen malliin etten todellakaan ajatellut enää täyttämistä. Ja kun laskin mitä tämä maksoi, niin jälleen kerran varsin edullinen ruoka.

1 tlk papuja
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
chiliä
½ tuoretta paprikaa
½ dl rusinoita
15 kirsikkatomaattia
1 tlk tomaattipyreetä
½ sitruunan mehua
öljyä
suolaa
1 tl tummaa sokeria tai hunajaa
mustapippuria
½ tl jauhettua neilikkaa
½ tl jauhettua kanelia
timjamia
kourallinen tuoretta minttua

riisiä neljälle

Laita riittävästi riisiä kiehumaan ohjeen mukaan. Sillä aikaa paista hienonnetut sipulit ruskeiksi pannulla. Lisää pilkottu paprika ja chili mukaan. Loppuvaiheessa halkaistut kirsikkatomaatit ja timjami mukaan. Kun tomaatit hieman pehmenee lisää pyree ja anna sen senkin pyörähtää pannulla ja makeutua. Lisää sitruunan mehu, rusinat ja pavut liemineen joukkoon. Mausta ja lisää minttu loppuvaiheessa. Muhennoksen ei tarvitse kypsyä kuin hetki. Kun riisi on kypsää niin lisää riisi joukkoon ja tarjoile.


Kommentit

Suositut tekstit