Kallen pannuleipä


Meille jokaiselle tulee tilanne että pitäisi saada leipää. Kaupat ovat kiinni tai kaukana, eikä huvita lähteä lauantai-iltana ajamaan. Rahat loppu ja päivä pitäisi vielä selvitä. Kenties, kuten minulla, pakkasessa umpijäistä leipää kyllä löytyy, vaan kun se ei vain nyt sytytä. Syitä on paljon. Tämä ohje on jostain naanleivän ja tortiljan välistä. Leivän etu on nopea valmistusaika, ohjeen määrällä alle 30 min. Lisäksi tämä on halpa ja hyvin yksinkertainen. Etuja eläkeläisenkin vinkkelistä katsottuna. Lopputulos oli kyllä vaivan arvoinen. Tämä ohje tulee olemaan ensimmäinen sarjassa, halpaa, hyvää ja mielellään nopeaa. Sarja satunnaisille ja pitempiaikaisille likviditeettiongelmaisille. Ehkä joskus voi luoda kunnon selviämispaketin tilanteisiin jossa pitää useampi päivä selvitä lähes olemattomin rahoin. 

1,5 dl kylmää vettä
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
loraus öljyä
n. 4 dl vehnäjauhoja


Liota suola veteen ja sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita jauhot vaivaten veteen ja lisään loppuvaiheessa öljy taikinaan. Lisää jauhoja niin että taikina on pehmeää ja kimmoisaa. Pieni käsintarttuminen ei haittaa. Jaa taikina 5 osaan ja kauli niistä hyvin ohuita pyöreitä tai soiketa leipiä. Paista ne kuumalla kuivalla panulla molemin puolin niin että niihin tulee ruskeita pilkkuja. Voitele halutessasi, kuten naanleivät, voilla. Voit kuuman leivän voidella palalla voita joka on leivinpaperinpalassa, voin ei tarvitse olla sulatettua.
Taikinan voi maustaa yrteillä, valkosipulisuolalla, chilillä tms. maun mukaan.
Hyvää tuorejuuston, ketsupin, makkaran tai lähes minkä tahansa kanssa, vaikka salaatinlehden. Siitä vain vaikka rullaten täytettyinä.

Kommentit

Suositut tekstit