Suolainen sardiinipiirakka


Kokeilua. Piirakka jossa focacciatyyppinen pohja. Täytteenä tomaattia, chiliä ja sardiinia. Kevyt hapankerma ryyditettynä sitruunalla, salvialla ja munalla. Aavistus juustoa kuorutteena. Mielettömän rapea pohja ja uskomattoman maukas yhdistelmä. Pohja on simppeli ja nopeatekoinen. Myös suhteellisen kevyt muropohjiin verattuna. Piirakka on parhaimmillaan suoraan uunista tulleena lämpöisenä.

Pohja:

2 dl lämmintä vettä
1/2 pkt kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
3 dl vehnäjauhoja, durum ehdottomasti paras
1 rkl oliiviöljyä

Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi ja lisää lopuksi oliiviöljy. Taikinan pitää jäädä sen verran löysäksi että sen pystyy levittämään lastalla. Anna taikinan kohota 20 min. jonka jälkeen levitä voideltuun piirakkavuokaan. Voitele reunat kevyesti öljyllä heti paiston jälkeen ja pari tippaa täytteen päälle antamaan ekstrakiiltoa.

Täyte: 

2 dl ranskankermaa
1 muna
tuoretta salviaa hienonnettuna
sitruunanmehua
suolaa mustapippuria

1 tlk säilyke sardiinia öljy
1-2 tomaattia, pihvi on paras
tuorechiliä esim Lemondrop tai Aji Cristal. Toki kaupan peruschili tai ihan paprikakin käy.
100g juustoraastetta

Sekoita kerma, muna, sitruunanmehua, salvia ja mausteet keskenään. Laita täyte nousseelle pohjalle. Päälle tomaattiviipaleet, sardiinit ja chili/paprikasilppu. Lopuksi juustoraaste. Paista +200 n. 20 min. 



Kommentit

Suositut tekstit